
Hozzávalók:
(32- 36 db)
1/2 csésze liszt,
1/4 tk szódabikarbóna,
pici só,
1/2 csésze puha margarin,
1 csésze sötétbarna cukor,
1 tojás,
1 -2 ek narancshéj,
1, 5 csésze zabpehely,
12 dkg étcsokoládé (jó minőségű táblás csokoládé),
1/2 csésze durvára vágott dió.
(1 csésze = 250 ml)
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 190 fokra és a tepsit sütőpapírral kibéleljük. A lisztet, a szódabikarbónát és a sót összekeverjük egy tálban. Robotgéppel közepes sebességen egy nagy tálban habosra keverjük a vajat és a cukrot, belekeverjük a narancshéjat és a tojást, hozzáadjuk a lisztes keveréket, és alacsony sebességen verjük. Keverőkanállal belekeverjük a zabpelyhet, a csokit és a diót. 30 percre hűtőbe rakjuk. A tésztából diónyi adagokat teszünk az előkészített tepsire, egymástól 5 cm távolságra, majd ezeket az ujjunkkal kicsit ellapítjuk. 10-12 percig sütjük, majd 2 percig állni hagyjuk a tepsiben. Fémdobozban tároljuk.
A recept forrása:
György Ottilia receptje
|